Večery S koncerty v Divadle U Kapličky

Večery S jsou prostor pro budějovické a jihočeské kapely a písničkáře. Je jich hodně, jsou zajímaví, ale moc se o nich neví. Nově připravovaná série Večery S vás S nimi seznámí. Tak přijďte a objevujte.

Od "nultého" koncertu 14.10.2016 sbíráme fotografie. Te sedmnácti koncertů je jich opravdu veliký počet. Na adrese vecerys.rajce.idnes.cz jsme připravili alba fotek ze všech koncertů.

Od roku 2019 spolupracujeme s Českokrumlovskou televizí. Hudební magazín Hvězdy jihu je z velké části věnovaný Večerům S.

Těší nás, že o nás vědí lidé okolo Porty. Těší nás, že o nás píší v ePortýru. Těší nás, že si můžete v ePortýru počíst o - Večery S koncerty v Divadle U Kapličky v Českých Budějovicích.

Rubrika Za kulturou na Jihočeské televizi o Večerech S 2018 - záznam ze 7.2.2018.

Večery S - Pavlína Jíšová, René Souček, Drc

20. 9. 2019 19:00 hod.

Předprodej CBsystem

Jihočeská písničkářka Pavlína Jíšová má na svém kontě 9 sólových alb. Její repertoár skýtá téměř 200 původních českých písní. Její hlas je možné slyšet na více než sedmdesáti albech české produkce, na kterých spolupracuje s různými muzikanty. V letošním roce vydává desáté novinkové album, které natočila v Mostě ve spolupráci s kapelou Petr Kalandra Memory Band. Pavlína Jíšová se představí v sólovém pořadu s názvem „Písničky s kytarou“. Tradiční repertoár doplní i písně z nového alba „Neznámé", které bude při koncertu pokřtěno.

Písničkář z Frýdku-Místku René Souček, který nyní žije v Českých Budějovicích. Hraje a zpívá vlastní písně s autorským doprovodem na kytaru a na ukulele. Jeho texty čerpají ze života s notnou dávkou autobiografičnosti. Jejich pointa ve veselé poloze publikum baví, ale dokáže i výrazně zasáhnout srdeční oblast v pomalých a dumavých písních. Při zářijovém koncertu se ujme důležité role kmotra CD „Neznámé" Pavlíny Jíšové.

S názvem Drc si od roku 1991 zasvěcení spojují autorské písničky Hanky a Honzy Švejkarových. Od té doby mají za sebou mnoho úspěchů i změn, které se promítly do tří autorských alb i do zvětšování či zmenšování kapelní formace. V současné době vystupují jako samostatné duo DRC a od září 2015 je můžete opět slyšet především na folkové scéně. A je možné, že je na tomto koncertu uvidíme tak, jak je „neznáme".

Je pro Vás připravený slavnostní hudební večer. Večery S nejsou jen prostor pro začínající budějovické a jihočeské kapely a písničkáře. Jsou také prostorem pro netradiční chvíle. Pavlína pokřtí nové album a celý koncert se ponese v duchu podpory Hospice sv. Veroniky v Českých Budějovicích.

Večery S - podzimní série koncertů září - prosinec 2019

29. 6. 2019 17:00 hod.

V pátek 20. září otvíráme "Podzimní" sérii Večerů S 2019. Koncerty budou ve slavnostních atmosférách. Pavlína Jíšová, Spolektiv a Standa Kahuda pokřtí svá nová alba a pozvou si své hosty. V prosinci bude speciální Dámský večer.

Novinkou bude nové místo předprodeje vstupenek na Večery S, který bude v prodejně hudebních nástrojů Melodie v ulici U Černé věže v Českých Budějovicích. Předprodej tradičně na CBsystem a nově v Melodii začne v průběhu prázdnin a budeme o tom včas informovat.

Večery S koncerty v Divadle U Kapličky 2019 - jaro

26. 5. 2019 18:30 hod.

Jarní série třetího ročníku hudební série Večery S koncerty v Divadle U Kapličky 2019 patří k historii.

Děkujeme všem účinkujícím za skvělá vystoupení, lidem Divadla U Kapličky za skvělé zázemí, za čistý zvuk Tomáši Brůhovi a Petru Hájkovi, Veronice Vačkářové a Danielu Královi za fotografie.

Velké děkujeme patří podporovatelům projektu - Město České Budějovice, Nadace ČEZ, Jihočeský kraj, AGP nova s.r.o. a OIG.

Děkujeme mediálním partnerům - Český rozhlas České Budějovice, Českokrumlovská televize a COUNTRY RADIO.

Děkujeme všem divákům! Věříme, že už se těšíte na podzimní sérii Večerů S 2019. Začínáme 20. září v 19:00 h!

Přejeme Vám krásné léto!

Folk Portu spolkl

Český rozhlas Pardubice
21. 2. 2018 20:00 hod.

Noční čekání na semifinále olympijského turnaje mezi našimi hokejisty a OAR si zkraťte poslechem nejnovějšího pokračování pořadu Folková pohlazení Víti Troníčka z 21.2.2018. Patron druhého ročníku hudební série Večery S na vlnách Českého rozhlasu věnuje Spolektivu a Večerům S poprvé vysílací prostor.

Z doprovodného článku Folk Portu spolkl k streamu Českého rozhlasu přebíráme text:

Spolektiv hraje a pomáhá mladým

Hlavní náplní tohoto dílu Folkových pohlazení je však rozhovor s Jardou Hnízdilem, kapelníkem znovuzrozené jihočeské kapely Spolektiv, která nejen že se po bezmála osmnáctileté pauze vrátila k muzicírování, ale také začala pořádat koncerty a pomáhat mladé folkové generaci.