Večery S koncerty v Divadle U Kapličky

Večery S jsou prostor pro budějovické a jihočeské kapely a písničkáře. Je jich hodně, jsou zajímaví, ale moc se o nich neví. Nově připravovaná série Večery S vás S nimi seznámí. Tak přijďte a objevujte.

Těší nás, že o nás vědí lidé okolo Porty. Těší nás, že o nás píší v ePortýru. Těší nás, že si můžete v ePortýru počíst o - Večery S koncerty v Divadle U Kapličky v Českých Budějovicích.

Video - Večery S, Český rozhlas 20. 1. 2017

Mít možnost realizovat projekt Večery S by se neobešlo bez nadšených lidí, kteří chtějí udělat něco více, než je obvyklé. Děkujeme lidem z Divadla U Kapličky za skvělé zázemí. Děkujeme technikům, kteří připravují vše tak, aby bylo dobře vidět a slyšet. Děkujeme muzikantům a divákům, kteří vytvářejí tu správnou atmosféru. Děkujeme Skupině ČEZ, partnerovi Večerů S, díky jejíž pomoci mohou mít Večery S tento rozměr.

Večery S - Jen tak tak, McBerds, Bonsai č. 3

Divadlo U Kapličky, Husova 622/45, České Budějovice
20. 10. 2017 19:00 hod.

Předprodej na CBsystem.

Jen tak tak - „Je nám tedy zhruba už 28-29 let. Po letech jsme se usadili v triu: Nela Nela Šimáňová (zpěv, flétny, rytmika, saxofon, perkuse, některé melodie), Ondra Vácha (zpěv, akordeon, cajon, texty a melodie), Pavel Jarčevský (zpěv, kytary, ukulele, texty, melodie).

Nejbližší „krabičkou“ muziky, kterou hrajeme bude asi folk, i když se občas pustíme i do folklóru nebo blues. Chceme posluchačům nabídnout kvalitní texty, zvýrazněné přitažlivými melodiemi a aranžemi. Písničky snadno zapamatovatelné, lehce kdekoliv hratelné a zpívatelné, provokující k přemýšlení.“

McBerds - „Počátky našeho tria spadají do roku 2013, kdy Bára a Honza objevili busking. Chtěli jsme zkusit, jaké je vyrazit s „kůží na trh“ a získat tak bezprostřední zpětnou vazbu od pouličního publika. Na ulici začal vznikat multižánrový repertoár, vycházející z českých lidovek, irských tanců, cikánských písní, balkánu a jazzových standardů. Naše hudba si začala nacházet posluchače a postupem času se tak naše trio přesunulo z ulice do klubů.

Dnes stále rádi hrajeme pouličně i na koncertních scénách ve složení Barbora Plachá - flétny, tin whistle, zpěv Honza Kopf - kytary, zpěv Libor Heřman - kontrabas, baskytara.“

Bonsai č. 3 - „Skupina vznikla na podzim roku 1998, založili ji studenti Jihočeské univerzity. Rozvíjí odkaz folkové Bonsaie, která v letech 1983 a 1984 získala Portu. Její poetické písně psali František Stralczynský a Tomáš Poláček. Snažíme se vzkřísit a oprášit jejich písně. Hrajeme je po svém, nejsme revival kopírující notu po notě. Trojka v názvu značí, že jsme třetí, kteří těmto písničkám vdechují život. Po rozpadu Bonsaie totiž F. Stralczynský vystupoval pod stejným názvem s proměnlivou partou muzikantů. V repertoáru mírně převažují písně Bonsai, čím dál víc se ale objevují vlastní autorské pokusy. “

Kvartet Bonsai č. 3 tvoří Zuzka Březinová, Václav Koblenc, Peťa Dvořáková a Michal Štrobl

Večery S - 2. série koncertů od září 2017

Divadlo U Kapličky, Husova 622/45, České Budějovice
4. 7. 2017 10:28 hod.

Večery S jsou prostor pro budějovické a jihočeské kapely a písničkáře. Je jich hodně, jsou zajímaví, ale moc se o nich neví. Nově připravovaná série Večery S vás S nimi seznámí. Tak přijďte a objevujte. Celý 1. ročník je před svojí druhou polovinou, která začne pátým koncertem 22. září 2017.

Podporují nás