Večery S koncerty v Divadle U Kapličky

Večery S jsou prostor pro budějovické a jihočeské kapely a písničkáře. Je jich hodně, jsou zajímaví, ale moc se o nich neví. Nově připravovaná série Večery S vás S nimi seznámí. Tak přijďte a objevujte.

Těší nás, že o nás vědí lidé okolo Porty. Těší nás, že o nás píší v ePortýru. Těší nás, že si můžete v ePortýru počíst o - Večery S koncerty v Divadle U Kapličky v Českých Budějovicích.

Video - Večery S, Český rozhlas 20. 1. 2017

Mít možnost realizovat projekt Večery S by se neobešlo bez nadšených lidí, kteří chtějí udělat něco více, než je obvyklé. Děkujeme lidem z Divadla U Kapličky za skvělé zázemí. Děkujeme technikům, kteří připravují vše tak, aby bylo dobře vidět a slyšet. Děkujeme muzikantům a divákům, kteří vytvářejí tu správnou atmosféru. Děkujeme Skupině ČEZ, partnerovi Večerů S, díky jejíž pomoci mohou mít Večery S tento rozměr.

Večery S - 2. série koncertů od září 2017

Večery S jsou prostor pro budějovické a jihočeské kapely a písničkáře. Je jich hodně, jsou zajímaví, ale moc se o nich neví. Nově připravovaná série Večery S vás S nimi seznámí. Tak přijďte a objevujte. Celý 1. ročník je před svojí druhou polovinou, která začne pátým koncertem 22. září 2017.

Večery S - Honza Janda, X-tet, Nahy&Bagr

Předprodej již zahájen na CBsystem.

Honza Janda o sobě říká: "Jsem písničkář, pouliční zpěvák a kytarista s mini-tamburínou a třetím rokem student hry na klasickou kytaru na konzervatoři v Českých Budějovicích. Za poslední čtyři roky jsem strávil rok v zahraničí hraním v ulicích."

V terénu se Honza věnuje interpretaci převzatých písní rock - popového žánru, když nepočítá klasiku ze školy. Jeho vlastní texty a písně se točí převážně kolem žen, ty novější jsou o životě.

X-tet oslavil na sklonku loňského roku své 10. narozeniny, ke kterým vydal své druhé CD Šepotání. Tuto vokální skupinu tvoří čtyři tety a jeden strejda. V repertoáru mají nejen černošské spirituály, ale také swingové a folkové písně. Za deset let své existence našli své místo na mnoha festivalových pódiích a na vlastních koncertech  vystupují i po celé naší zemi. Několikrát byli finalisty Porty v interpretační i v autorské soutěži.

Je to partička kamarádů, které spojuje láska k Novohradským Horám a muzice a nazývají se Nahy&Bagr. Podle lídra Václava Nahy Hrušky je to zařízené takto:

"Čtyři z nás písničky hrajeme a hejno červených bláznů jim fandí, ale žijeme jimi všichni dohromady." Písničky hrají vlastní a ač se to nestává moc často, my je uslyšíme v plné sestavě čtyř muzikantů. Nahy&Bagr Vás chtějí nakazit energií i nostalgií, které načerpají během letních dní strávených v Novohradkách.

První semestr Večerů S

První semestr Večerů S koncerty v Divadle U Kapličky v Českých Budějovicích se vydařil.

Mít možnost realizovat projekt Večery S by se neobešlo bez nadšených lidí, kteří dělají něco více, než je obvyklé.

Děkujeme lidem z Divadla U Kapličky za skvělé zázemí.

Děkujeme technikům, kteří připravují vše tak, aby bylo dobře vidět a slyšet.

Děkujeme účinkujícím a divákům, kteří vytvářejí tu správnou atmosféru.

Děkujeme našim parnerům za pomoc.

V pátek 22. září otvíráme druhý semestr.

Podporují nás