Večery S - Medvíďata, Fookin´ Guns, Pavel Jarčevský & Lenka Semrádová Martinů

Detailní informace

Medvíďata jsou dětský a mládežnický pěvecký sbor při ZUŠ , který založil v roce 1995 sbormistr Lukáš Holec. Medvíďata interpretují nejen středověké, renesanční a barokní skladby, klasicistní i romantický repertoár, ale také soudobou hudbu či úpravy lidových písní nebo zpěvy ovlivněné jazzem a populární hudbou. Od roku 2006 jsou úspěšná také v zahraničí (ceny z mezinárodních soutěží v Belgii, Walesu, Španělsku, Řecku, Finsku či Slovensku, koncerty na festivalech v Itálii, Chorvatsku, Maďarsku, Rakousku, Německu, Švédsku a Dánsku). Medvíďata v posledních letech spolupracovala také s Jihočeskou filharmonií České Budějovice, se skupinou Spirituál kvintet a s Antikvartetem Dušana Vančury.

Fookin´ Guns je kapela, kterou tvoří čtyři konzervatoristé, kteří se zhlédli v tradiční irské muzice. Kytara, flétny, housle a bodhrán, správný bodrý zpěv, který nejčastěji zní v irských pubech, dynamika písní a typické střídání rytmů, to všechno v podání Fookin´ Guns již mohli sledovat diváci mnoha hudebních festivalů.

Nestor jihočeského folku Pavel Jarčevský je známý jako kapelník folkové kapely Jen tak tak. Jeho písničkářství je však mimořádné. Pavel je autorem mnoha písní a textů, které čerpají z niterních stavů a vychází mnohdy ze skutečných životních příběhů. Nijak nepřibarvené civilní podání a Pavlův podmanivý hlas umocňují jeho písničkářskou výpověď. Na Večeru S vystoupí v duu s Lenkou Semrádovou Martinů z kapely Jen tak tak.